CD's

Textures-boek met alle IJslandfoto's inclusief CD

Textures Fotoboek1-1-1024x683

Als onderdeel van het Textures-project is een fotoboek verschenen met de foto’s van Merijn Bisschops op een mooi groot formaat. Een CD met de muziek van Textures, opgenomen in Helmond door Prisma Strijktrio, maakt onderdeel uit van deze prachtige uitgave.

Het fotoboek inclusief CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en de CD is ook los verkrijgbaar bij onze concerten.

Een 10 in Luister

Voyage Luister10

VOYAGE is te bestellen per mail 

 € 16,- plus € 2,25 verzendkosten.

In muziekmagazine Luister is VOYAGE gewaardeerd met een 10!

'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…) Alle lof voor het ondernemende initiatief deze cd in eigen beheer uit te brengen.

Voyage is te beluisteren als een Prisma concertprogramma; een stoet reislustige Nederlanders en Fransen passeert de revue.

Vertrekpunt is het magnifieke trio van Jean Cras. Deze Franse marinecommandant bleef onterecht onbekend als componist. Hij schreef het trio in 1926 aan boord van zijn marinefregat Lamotte-piquet. Een werk vol van avontuur en exotisme, de geur van de zee en verre landen, en heimwee naar de muziek van Bretagne.

Morris Kliphuis schreef Space Opera voor Prisma in 2012. In een muzikaal landschap van ijlheid en rock stelt hij zich voor hoe het leven er uit zou zien op Mars. (mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting John Kasander)

Dick van der Harst overschrijdt muzikale grenzen door een vers van de oude Vlaamse dichter Guido Gezelle op een Spaanse flamenco-búlerias te zetten: ‘t Is stille! is al 10 jaar een succesnummer van Prisma Strijktrio.

Grote reizigers uit de Lage Landen waren de Renaissancepolyfonisten van de 15e- en 16e eeuw: Ockeghem, Obrecht en Orlando trokken met hun muziek naar het zuiden en brachten een ongekende Europese saamhorigheid tot stand.

Maurice Ravel reist door de tijd: De tekst van het lied Ronsard à son âme is van de 16e-eeuwse dichter Ronsard en de begeleiding in parallelle kwinten grijpt terug op de eenvoud van de Renaissancemuziek. Hij was er zelf erg blij mee: “Het is de melodie die ik het gemakkelijkst kan begeleiden terwijl ik rook!”

Voor Albert van Veenendaal is elke uitvoering in essentie een reis. Het werk Early Reflections dat hij voor Prisma schreef in 2010 is beeldende muziek, die telkens opnieuw ontstaat op de plek waar wij het spelen.

Tot slot verdient het beeldschone Voyage dans le Palais van Maurice Horsthuis een ereplaats.

© Sipke Huismans


Ook beeldend en literair is er het nodige te beleven.

Voyage gaat vergezeld van een CD-boek van 28 pagina’s met pentekeningen en aquarellen van Sipke Huismans.
ALSnijders


Luisterend naar onze opnames van 4 Early Reflections van Albert van Veenendaal schreef Constantijn Huijgensprijswinnaar A.L. Snijders spontaan vier nieuwe Zeer Korte Verhalen. Ook in het CD-boek; niet te missen!

De verschijning van Voyage in 2013 kreeg uitgebreid aandacht op TV en Radio.

Bekijk hier de uitzending van VPRO Vrije Geluiden 

Bij De Tiende van Tijl speelde Prisma een fragment uit het trio van Jean Cras.


Graag een CD thuisbezorgd? Bestellen per mail  bij Prisma Strijktrio voor € 16,- plus € 2,25 verzendkosten.


Ook verkrijgbaar bij de betere klassieke muziek speciaalzaken:

Concerto, Amsterdam

Broekmans & van Poppel, Amsterdam

Bruno Klassiek, Haarlem

Boekhandel van der Velden, Leeuwarden

Boekhandel van der Velden, Groningen

De Muziekdragerij, Dordrecht

De Literaire Boekhandel Lijnmarkt, Utrecht

Muziekhandel Broekhuis, Enschede

Muziekhandel Spronk, Breda

Contact       © Michiel Weidner 2021