Help ons met het uitbrengen van La Muse op CD

Het bloedmooie en spectaculaire Trio à cordes op.105 (1944) van Florent Schmitt verscheen nog nooit op cd. Prisma Strijktrio gaat de uitdaging aan en vervult een langgekoesterde wens! Doet u mee?

Kijk naar de crowdfundingvideo:


We hebben voor dit doel een eigen pagina geopend op crowdfundingplatform VoordekunstDaar kan iedereen die ons een warm hart toedraagt helpen om dit project tot stand te brengen. Wereldwijd kijkt men reikhalzend toe of het ons gaat lukken; Een groeiend aantal muziekliefhebbers wil Florent Schmitt de plaats geven in de muziekgeschiedenis die hij verdient (maar nog niet heeft). Wijzelf zouden het bovendien heel tof vinden als de arrangementen van Darius Milhaud’s La Muse ménagère, waar we een persoonlijke band mee hebben, op dat succes kunnen meeliften. Ook die verdienen dat.

Het laatste nieuws: We hebben ons doelbedrag bereikt en La Muse ligt binnenkort overal ter wereld in de winkel. Doneren kan nog tot 30 april: we willen dat besteden aan een releasetour, liefst internationaal. 

Waar gaat het om?

Florent Schmitt - het avontuur

Toen onze concertagenda in maart vorig jaar plots in het luchtledige oploste, grepen wij de kans op een groots avontuur. Schmitt's strijktrio is uniek: rijk aan kleur, emotie en humor; swingend en van een symfonische allure. Er bestaat geen moderne opname van; slechts 2 elpees zijn er gemaakt in 1947 en 1985.
Na maanden van studeren namen we het op, samen met "super audio" Cobra Records en dankzij een startsubsidie van Sena Muziekproductiefonds.

Hoe u kunt helpen

De opnames zijn geweldig goed gelukt! 

Om de muziek van Florent Schmitt nu voor iedereen beschikbaar te maken willen we de cd wereldwijd uitbrengen, maar de lockdown heeft Prisma hard geraakt. We hebben nog een fiks bedrag nodig voor zaalhuur, editing, mastering, teksten, fotografie, grafisch ontwerp en fabricage. Daarom vragen wij om uw onmisbare steun: Prisma én de Muze zullen u dankbaar zijn.

Doneer op Voordekunst

Darius Milhaud en zijn muze

Als tegenhanger van de turbulentie van Schmitt op de cd-in-wording kozen we de intimiteit van La Muse ménagère (1944). Darius Milhaud schreef deze suite van vijftien pianominiaturen uit dankbaarheid voor zijn echtgenote en muze Madeleine, toen het echtpaar in 1940 was uitgeweken naar Amerika om aan vervolging door de nazi's te ontkomen.

Onze dierbaren, onze eigen muzen, Bob Gilmore, Petra Griffioen, Tim Kliphuis en Marijn van Prooijen hebben ieder hun aandeel gehad in het arrangeren voor strijktrio van La Muse Ménagère. Over de ontroerende wijze waarop de eerste zes arrangementen tot stand kwamen vertelt altvioliste Elisabeth in de video hierboven.

Een naam voor onze nieuwe cd bedenken was niet moeilijk, we noemen hem 'La MuseMeer informatie over Schmitt, Milhaud en het verhaal achter de cd leest u op onze pagina La Muse.

Doneer op Voordekunst


Opnames en release zijn mede mogelijk dankzij bijdragen van het SENA Performers Fonds en het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord Holland:

📧Contact       © Prisma String Trio 2021