Shop

🇬🇧Switch to English 

Bestellen per mail  (€ 17,- plus € 2,95 verzendkosten)

LA MUSE

CoverVierkantVoorWeb-Cobra0080

Florent Schmitt (1870-1958) Trio à cordes op. 105 (1944)

Darius Milhaud (1892-1974) La Muse ménagère (1944) Vijftiendelige pianosuite bewerkt door: Bob Gilmore, Tim Kliphuis, Petra Griffioen en Marijn van Prooijen

Ons nieuwe album La Muse vertelt een persoonlijk verhaal. Het begint bij onze keuze voor deze muziek. We schotelen u twee heel verschillende werken voor, allebei uit 1944. Het ene is turbulent en overweldigend, het andere ingetogen en poëtisch. De twee componisten zijn zeker geen geestverwanten, eerder botsende karakters. Toch vinden wij dat hun werk prachtig bij elkaar past en elkaar zelfs versterkt. Zou het inspiratie zijn, noem het de Muze, die de twee bij elkaar brengt? De muze van Florent Schmitt lijkt de muziek zelf te zijn, de drijvende kracht achter zijn explosieve componeerdrift. Darius Milhaud wijst zijn vrouw Madeleine aan als muze en eert haar met beeldschone muziek.

Het album is opgenomen door Tom Peeters in Native DSD kwaliteit en uitgebracht bij Cobra Records. Via Cobra zijn verschillende audiofiele formaten te bestellen.

Native DSD 2021 Award

La Muse is winnaar van de 2021 NativeDSD Album of the Year Award. „It is our honour to recognize this album as one of the year’s best. Demonstrating the highest archievement in DSD performance and sonics"

"Subliem, best denkbare vertolking" (Aart van der Wal, OpusKlassiek)

„Baanbrekend"  (Maarten-Jan Dongelmans, De Gelderlander, 5 sterren)

"Gripping, agitated, sharp and highly expressive" (Norbert Tischer, Pizzicato Luxemburg)  

La Muse is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het SENA Muziekproductie Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en 156 donateurs op Voordekunst.nl. Hij is in mei 2021 verschenen bij Cobra Records. Een compilatie van het releaseconcert (live-stream vanuit Splendor Amsterdam) is hier terug te zien


Info voor de pers: Persmap (dropbox)

Uitzending VPRO Vrije Geluiden op 8 mei 2021. Het complete interview met Aad van Nieuwkerk is te horen op de Vrije Geluiden pagina.

Podcast Hollandse Nieuwe! Aflevering 32 van Lex Bohlmeijer.

TV-programma Met Klassiek de Week door : enkele delen uit Milhaud.

Beluister de uitzending van Vrije Geluiden of de podcast Hollandse Nieuwe aflevering 32 waarin we meer vertellen over La Muse.

Thijs Bonger maakte een programma over La Muse in De Wandeling op de Concertzender.VOYAGE

Voyage Luister10

Voyage bestellen per mail

'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…)  Het Prisma trio is een uitstekende reisleider (Een 10 in Muziekmagazine Luister)

Voyage is te beluisteren als een Prismaconcert; een stoet reislustige Nederlanders en Fransen passeert de revue.

Vertrekpunt is het magnifieke trio van Jean Cras. Deze Franse marinecommandant bleef onterecht onbekend als componist. Hij schreef het trio in 1926 aan boord van zijn marinefregat Lamotte-piquet. Een werk vol van avontuur, de geur van de zee en verre landen, en heimwee naar de muziek van Bretagne.

Jean Cras Trio pour violon, alto et violoncelle (1926)

Maurice Ravel Ronsard à son âme (1924)

Morris Kliphuis Space Opera (2012)

Renaissance music for 3 voices (Johannes Ockeghem, Orlando di Lasso en Jacob Obrecht)

Dick van der Harst ’t Is stille! (2006)

Maurice Horsthuis Voyage dans le palais (2013)

Albert van Veenendaal Early Reflections (2010)


Special feature: een CD-boek van 28 pagina’s met pentekeningen en aquarellen van Sipke Huismans en 4 speciaal geschreven ZKV’s van A.L.Snijders.

Bekijk hier de Voyage-uitzending van VPRO Vrije Geluiden 

Bij De Tiende van Tijl speelde Prisma een fragment uit het trio van Jean Cras.TEXTURES 

Als onderdeel van ons Textures-project is een fotoboek verschenen met de foto’s van Merijn Bisschops op een mooi groot formaat. Een CD met de muziek van Textures, opgenomen in Helmond door Prisma Strijktrio, maakt onderdeel uit van deze prachtige uitgave.

Het fotoboek inclusief CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en de CD is ook los verkrijgbaar bij onze concerten.

📧Contact       © Prisma String Trio 2022