Albums bestellen

🇬🇧Switch to English 

Left Hand Legacy Vol. I

COBRA 0087 Cover LR

Bestel per mail:

 Left Hand Legacy Vol. I (dubbel-album)

€ 20,- plus € 4,04 verzendkosten.

Op 1 februari is ons nieuwe dubbel-album Left Hand Legacy verschenen bij Cobra Records. Met CD-premières van Ernest Walker en Josef Labor, het flitsende pianokwartet van Hans Gál en het diep doorvoelde quintet in A van Franz Schmidt. Uitgevoerd door Folke Nauta, piano linkerhand, Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet en Prisma Strijktrio. Lees meer over het Wittgenstein Project

Info voor de pers: Persmap (dropbox) 

Recensies:

‘Prachtig eerste bewijs van hun grote project’ ‘Mooi dat er weer aandacht is voor dat onvoorstelbare doorzettingsvermogen’ Peter van der Lint in Trouw (27-01-23)

Een 10 in Luister: 'Deze Cobra-uitgave heeft alles in zich om de hoogste lof te ontvangen en over het belang van deze uitgave kunnen we evenzo kort zijn: deze mag niet ontbreken in iedere cd-collectie.' Emile Stoffels, Luister (april 2023)

‘Folke Nauta speelt eenhandige pianopartijen met veel expressie' Jenny Camilleri, Volkskrant (02-02-23)

waarin dynamiek, frasering en bekwaam spel soepel langs elkaar heen laveren'. Mattie Poels, Music Frames (08-02-23)

La Muse

CoverVierkantVoorWeb-Cobra0080

Bestel per mail:

€ 17,- plus € 3,03 verzendkosten.

Florent Schmitt (1870-1958) Trio à cordes Op. 105 (1944)

Darius Milhaud (1892-1974) La Muse ménagère (1944) Vijftiendelige pianosuite bewerkt door: Bob Gilmore, Tim Kliphuis, Petra Griffioen en Marijn van Prooijen

NativeDSD Award 2021

La Muse vertelt een persoonlijk verhaal. Het is gebaseerd op ons programma La Muse met twee heel verschillende werken, het ene turbulent en overweldigend, het andere ingetogen en poëtisch.

Het album is uitgebracht bij Cobra Records en verkrijgbaar in vele Super Audio formaten via hun site. La Muse is winnaar van de 2021 NativeDSD Album of the Year Award. „It is our honour to recognize this album as one of the year’s best. Demonstrating the highest archievement in DSD performance and sonics"

"Subliem, best denkbare vertolking" (Aart van der Wal, OpusKlassiek"Baanbrekend"  (Maarten-Jan Dongelmans, De Gelderlander, 5 sterren) "Gripping, agitated, sharp and highly expressive" (Norbert Tischer, Pizzicato Luxemburg) 

VPRO Vrije Geluiden met Aad van Nieuwkerk

Podcast Hollandse Nieuwe! Aflevering 32 van Lex Bohlmeijer.

TV: Met Klassiek de Week door : delen uit Milhaud.

De Wandeling van Thijs Bonger op de Concertzender.

Voyage

Voyage Luister10

Bestel per mail:

€ 17,- plus € 3,03 verzendkosten.

Jean Cras Trio pour violon, alto et violoncelle (1926)

Maurice Ravel Ronsard à son âme (1924)

Morris Kliphuis Space Opera (2012)

Renaissance music for 3 voices (Johannes Ockeghem, Orlando di Lasso en Jacob Obrecht)

Dick van der Harst ’t Is stille! (2006)

Maurice Horsthuis Voyage dans le palais (2013)

Albert van Veenendaal Early Reflections (2010)

Voyage is te beluisteren als een Prismaconcert; een stoet reislustige Nederlanders en Fransen passeert de revue, met als vertrekpunt is het magnifieke trio van Jean Cras. Deze Franse marinecommandant bleef onterecht onbekend als componist. Hij schreef het trio in 1926 aan boord van zijn marinefregat Lamotte-piquet. Een werk vol van avontuur, de geur van de zee en verre landen, en heimwee naar de muziek van Bretagne.

'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…)  Het Prisma trio is een uitstekende reisleider (Een 10 in Muziekmagazine Luister)

Special feature: een CD-boek van 28 pagina’s met pentekeningen en aquarellen van Sipke Huismans en 4 speciaal geschreven ZKV’s van A.L.Snijders.

Bekijk hier de Voyage-uitzending van VPRO Vrije Geluiden 

Bij De Tiende van Tijl speelde Prisma een fragment uit het trio van Jean Cras.


Textures

Als onderdeel van ons Textures-project is een fotoboek verschenen met de foto’s van Merijn Bisschops op een mooi groot formaat. Een CD met de muziek van Textures, opgenomen in Helmond door Prisma Strijktrio, maakt onderdeel uit van deze prachtige uitgave.

Het fotoboek inclusief CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en de CD is ook los verkrijgbaar bij onze concerten.

📧Contact       © Prisma Trio 2023