Albums bestellen

🇬🇧Switch to English 

COBRA 0087 Cover LR

Left Hand Legacy Vol. I (dubbel-album)

€ 20,- plus € 4,04 verzendkosten.

Het eerste album van het Wittgenstein Project verscheen bij Cobra Records en bevat CD-premières van Ernest Walker en Josef Labor, het flitsende pianokwartet van Hans Gál en het diep doorvoelde quintet in A van Franz Schmidt. Uitgevoerd door Folke Nauta, piano linkerhand, Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet en Prisma Trio. Lees meer over het Wittgenstein Project

Info voor de pers: Persmap (dropbox) 

Recensies:

‘Prachtig eerste bewijs van hun grote project’ ‘Mooi dat er weer aandacht is voor dat onvoorstelbare doorzettingsvermogen’ Peter van der Lint in Trouw (27-01-23)

Een 10 in Luister: 'Deze Cobra-uitgave heeft alles in zich om de hoogste lof te ontvangen en over het belang van deze uitgave kunnen we evenzo kort zijn: deze mag niet ontbreken in iedere cd-collectie.' Emile Stoffels, Luister (april 2023)

MusicWeb Recording of the monthThe players are all top notch and play this music with an intensity, virtuosity and vibrancy that brings these works to vivid life and whets my appetite for the next volume. The presentation is impeccable with two discs in a gatefold sleeve, informative biographical and musical notes in English, Dutch and German along with many photographs and a moody image of, one assumes, Folke Nauta’s hand resting on Wittgenstein’s practice piano-come-crate. An easy addition to my recordings of the year. Rob Challinor (31-05-23)

waarin dynamiek, frasering en bekwaam spel soepel langs elkaar heen laveren'. Mattie Poels, Music Frames (08-02-23)

Super Audio:

Left Hand Legacy is uitgebracht bij Cobra Records en verkrijgbaar in vele Super Audio formaten via de Cobra site

CoverVierkantVoorWeb-Cobra0080

La Muse 

€ 17,- plus € 3,03 verzendkosten.

Florent Schmitt (1870-1958) Trio à cordes Op. 105 (1944)

Darius Milhaud (1892-1974) La Muse ménagère (1944) Vijftiendelige pianosuite bewerkt door: Bob Gilmore, Tim Kliphuis, Petra Griffioen en Marijn van Prooijen

La Muse vertelt een persoonlijk verhaal. Het is gebaseerd op ons programma La Muse met twee heel verschillende werken, het ene turbulent en overweldigend, het andere ingetogen en poëtisch.

Recensies:

La Muse is winnaar van de 2021 NativeDSD Album of the Year Award„It is our honour to recognize this album as one of the year’s best. Demonstrating the highest archievement in DSD performance and sonics"

"Subliem, best denkbare vertolking" (Aart van der Wal, OpusKlassiek"Baanbrekend"  (Maarten-Jan Dongelmans, De Gelderlander, 5 sterren) "Gripping, agitated, sharp and highly expressive" (Norbert Tischer, Pizzicato Luxemburg) 

VPRO Vrije Geluiden met Aad van Nieuwkerk

Podcast Hollandse Nieuwe! Aflevering 32 van Lex Bohlmeijer.

TV: Met Klassiek de Week door : delen uit Milhaud.

De Wandeling van Thijs Bonger op de Concertzender.

Super Audio:

La Muse is uitgebracht bij Cobra Records en verkrijgbaar in verschillende Super Audio formaten via de Cobra site.

Voyage

Voyage Luister10

Voyage 

€ 17,- plus € 3,03 verzendkosten.

Jean Cras Trio pour violon, alto et violoncelle (1926)

Maurice Ravel Ronsard à son âme (1924)

Morris Kliphuis Space Opera (2012)

Renaissance music for 3 voices (Johannes Ockeghem, Orlando di Lasso en Jacob Obrecht)

Dick van der Harst ’t Is stille! (2006)

Maurice Horsthuis Voyage dans le palais (2013)

Albert van Veenendaal Early Reflections (2010)

Voyage is te beluisteren als een Prismaconcert; een stoet reislustige Nederlanders en Fransen passeert de revue, met als vertrekpunt is het magnifieke trio van Jean Cras. Deze Franse marinecommandant bleef onterecht onbekend als componist. Hij schreef het trio in 1926 aan boord van zijn marinefregat Lamotte-piquet. Een werk vol van avontuur, de geur van de zee en verre landen, en heimwee naar de muziek van Bretagne.

'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…)  Het Prisma trio is een uitstekende reisleider (Een 10 in Muziekmagazine Luister)

Special feature: een CD-boek van 28 pagina’s met pentekeningen en aquarellen van Sipke Huismans en 4 speciaal geschreven ZKV’s van A.L.Snijders.

Bekijk hier de Voyage-uitzending van VPRO Vrije Geluiden 

Bij De Tiende van Tijl speelde Prisma een fragment uit het trio van Jean Cras.


Textures

Als onderdeel van ons Textures-project is een fotoboek verschenen met de foto’s van Merijn Bisschops op een mooi groot formaat. Een CD met de muziek van Textures, opgenomen in Helmond door Prisma Strijktrio, maakt onderdeel uit van deze prachtige uitgave.

Het fotoboek inclusief CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en de CD is ook los verkrijgbaar bij onze concerten.

📧Contact       © Prisma Trio 2024