In memoriam A.L. Snijders

Op 7 juni jl. overleed A.L. Snijders. We missen hem, hij was iemand die er altijd zou moeten zijn. We hebben het voorrecht gehad met hem op te treden en bewaren daar onze warmste herinneringen aan. 

Prisma, Riko Fukuda en A.L. Snijders bij Concertstichting Hillegersberg

Wij genoten ervan als hij achter zijn tafeltje zat te genieten van de muziek; wij genoten van zijn stem en zijn verhalen. We voelden ons thuis in dat eigen wereldje op het podium, met het publiek als getuigen. Wij speelden Mozart, Morris Kliphuis, Frederico Mompou, Gustav Mahler en Albert van Veenendaal. Hij las voor, puttend uit zijn grote repertoire ZKV’s. Speciaal voor dit project schreef hij vier nieuwe verhalen. Wij wilden graag dat hij nog verder ging en op het podium, tijdens het luisteren naar Mahler een nieuw ZKV zou schrijven, wat hij dan direct daarop zou voordragen. Dat soort ‘circusacts’ zoals hij ze noemde, druisten eigenlijk tegen zijn natuur in, maar hij liet zich overhalen voor de première van het programma in Hillegersberg. We dachten dat het bij dat ene experiment zou blijven, maar hij herhaalde het kunstje elke keer weer. Later lazen we in een van zijn ZKV’s (in De hartslag van de aarde, dertien ZKV’s over muziek en stilte, uitgegeven bij AFdH isbn 9789072603319) dat hij het achteraf als een openbaring had ervaren. Ons had hij dat nooit verteld. 

Een filmimpressie van dit concert in Hillegersberg is te vinden op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=PU9wAP7zBT0&feature=youtu.be

ALSnijdersSchermafbeelding 2015-11-17 om 13.47.03 kopie
📧Contact       © Prisma String Trio 2022