Nieuwsarchief

18/05/’21

11LR

01/05/’21

Schermafbeelding 2021-04-09 om 14.55.30

25/04/’21

UNADJUSTEDNONRAW thumb c59
Trio Pasquier foto Gerard Middendorp

19/04/’21

phillip-nones

100% wat nu?

11/04/’21

01/04/'21

na de opnames van Schmitt

10/03/'21

CoverVierkantVoorWeb-Cobra0080


La Muse trekt aandacht: De eerste recensie op OpusKlassiek door Aart van der Wal.

Interview met Aad van Nieuwkerk op Radio4 in Vrije Geluiden.

Luister naar La Muse in het programma De Wandeling op de ConcertzenderDe nieuwe CD La Muse is er! 
Met dank aan SENA Performers Fonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord Holland en onze 156 donateurs op crowdfundingplatform Voordekunst.
Prisma op bezoek bij Claude Heurtaux, de Franse vertaler van de cd-teksten. Claude’s moeder was een persoonlijke vriendin van de gebroeders Pasquier, die het trio van Florent Schmitt in première brachten in 1946. Hier komen de twee trio’s na 75 jaar bij elkaar!


Trio Pasquier door fotograaf Gerard Middendorp, Claude’s grootvader


De Amerikaanse musicoloog Phillip Nones is een authoriteit op Florent Schmitt-gebied. Alles wat je maar zou willen weten vind je op zijn site+blog. Zojuist opubliceerde hij een interview met Prisma Strijktrio over het voorbereiden, uitvoeren en opnemen van het Trio à cordes.
Tot 30 april is doneren op Voordekunst nog mogelijk. De meeropbrengst willen we besteden aan een live tour met La Muse in binnen- en buitenland. Zo kunnen we nog meer Florent Schmitt liefhebbers over de hele wereld bereiken. Dank jullie wel!

🇬🇧Read the news in English
We staan op 95%. Ongelooflijk. Nog 21 dagen te gaan en we zijn stiekem al aan het kijken wat we nog meer kunnen doen. Plannen genoeg die we nog graag willen realiseren. We houden u op de hoogte.

🇬🇧Read the news in English
Vandaag begint een wereldwijde crowdfundingactie op platform Voor de KunstHelp ons met het uitbrengen van La Muse!

🇬🇧Today a worldwide crowdfunding action started at platform Voor de KunstHelp us releasing our new album La Muse.La Muse

 nadert met grote stappen! Op ons nieuwe album komt muziek van Schmitt en Milhaud. De opnames zijn geweldig mooi gelukt, we zijn er opgetogen over. Volgende stap: de fabricage. Daar hebben we nog een fiks bedrag voor nodig. Binnenkort begint een wereldwijde crowdfundingactie op platform 

Voor de Kunst. 

Hou het nieuws in de gaten.


5/10/'20

IMG 1570 2

Alle 15 Milhaud-arrangementen zijn klaar. Darius Milhaud, door een longziekte veroordeeld tot een rolstoel werd zijn leven lang liefdevol verzorgd door zijn echtgenote Madeleine. Uit dankbaarheid schreef hij voor haar 15 miniaturen; La muse ménagère (De huishoud-muze). Vier dierbaren van ons arrangeerden ze en wij gaan ze op onze volgende cd zetten samen met het trio van Florent Schmitt.Juni 2020: Live concerten!

Zodra het kon zijn we concerten voor echt publiek gaan spelen. Zo raken we op stoom voor de opnames van Trio à cordes van Florent Schmitt; het merkwaardigste werk dat tot nu toe op onze lessenaars stond. Het is hemelbestormende muziek die 76 jaar na publicatie schreeuwt om een eerste CD-opname!

01/04/’20 
Crisis…geannuleerde concerten…maar wij gaan niet zitten sippen! Met verdriedubbelde energie pakken wij de produktie van onze derde CD aan, met muziek van Florent Schmitt. Wij houden u op de hoogte, en wensen u en de uwen vooral een goede gezondheid toe.

04/10/‘19

This browser cannot play the embedded video file.

23/09/‘19

Kamermuziekdag

Een clip van de eerste try-out van Wittgenstein: Wien bleibt Wien in een volle grote zaal van Splendor Amsterdam. Genieten!

Presentatiepodium Kamermuziekdag

De kop is eraf! Grote respons op de vuurdoop van ons Wittgenstein Programma in Tivoli Vredenburg


Voorproefje van het eerste programma van het Wittgenstein Project met Folke Nauta, piano en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Textures te zien op VPRO

VPRO site Aad v Nieuwkerk


Concertregistratie van de premiere op Novembermusic: Uitzending bekijken

Tour de France succesvol

IMG 5667

We hebben gespeeld op kastelen en middeleeuwse boerderijen, en temidden van 17e eeuws antiek; een tour waar je in alle opzichten beter van wordt.

Fotoboek Textures is uit:

Textures CD2-1024x683

En het is heel sjiek! Het fotoboek plus CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en verkrijgbaar bij onze concerten.


Nieuw bewijs van ons bestaan

2018-02-23-PHOTO-00001158
DSC02841

Glunderend bestuur en trio na ondertekening van de oprichtingsakte van Stichting Prisma Trio 


Daarna meteen door naar Helmond:

CD-opnames: Textures staat erop. Luxe uitgave met foto’s verschijnt in juli 2018
Textures in NovemberMusic

Textures in NovembeMusic

Recensie November Music: 

'Textures', zondag te horen tijdens de Kunstmuziekroute, was een van de hoogtepunten in het festival November Music. (Brabants Dagblad 12/11/2017)

Textures Tour van start

Textures 10 Grooves kopie

Na twee jaar voorbereiding is het zover. We beginnen op de 11e van de 11e met een exclusieve voorpremière in De IJsselsalon Zutphen. De dag erna treden we voor het eerst op in NovemberMusic. Bekijk het programma en de speellijst.

Een 10 in Luister!

In muziekmagazine Luister is onze CD VOYAGE gewaardeerd met een 10: 'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…) Alle lof voor het ondernemende initiatief deze cd in eigen beheer uit te brengen.'

Meer informatie over de CD

Bekijk VPRO Vrije Geluiden over Voyage. De fragmenten zijn afzonderlijk te bekijken.

Hier de CD  per mail  bestellen bij Prisma voor € 17,- plus € 2,95 verzendkosten.

📧Contact       © Prisma String Trio 2022