Nieuwsarchief

18/10/'20

5/10/'20

IMG 1570 2

Een voorproef van het programma Les Enfants du Paradis geven we ter gelegenheid van de Presentatie „If the sight shall make dwelling…" van Ton Kruse in Deventer. Online op 29 oktober. Daarna via een audiotour op de presentatie t/m 12 december.Alle 15 Milhaud-arrangementen zijn klaar. Darius Milhaud, door een longziekte veroordeeld tot een rolstoel werd zijn leven lang liefdevol verzorgd door zijn echtgenote Madeleine. Uit dankbaarheid schreef hij voor haar 15 miniaturen; La muse ménagère (De huishoud-muze). Vier dierbaren van ons arrangeerden ze en wij gaan ze op onze volgende cd zetten samen met het trio van Florent Schmitt.Juni 2020: Live concerten!

Zodra het kon zijn we concerten voor echt publiek gaan spelen. Zo raken we op stoom voor de opnames van Trio à cordes van Florent Schmitt; het merkwaardigste werk dat tot nu toe op onze lessenaars stond. Het is hemelbestormende muziek die 76 jaar na publicatie schreeuwt om een eerste CD-opname!

01/04/’20 
Crisis…geannuleerde concerten…maar wij gaan niet zitten sippen! Met verdriedubbelde energie pakken wij de produktie van onze derde CD aan, met muziek van Florent Schmitt. Wij houden u op de hoogte, en wensen u en de uwen vooral een goede gezondheid toe.

04/10/‘19

This browser cannot play the embedded video file.

23/09/‘19

Kamermuziekdag

Een clip van de première van Wittgenstein: Wien bleibt Wien in een volle grote zaal van Splendor Amsterdam. Genieten!

Presentatiepodium Kamermuziekdag

De kop is eraf! Grote respons op de vuurdoop van het Wittgenstein Project in Tivoli Vredenburg

Voorproefje van het eerste programma van het Wittgenstein Project met Folke Nauta, piano en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Textures te zien op VPRO

VPRO site Aad v Nieuwkerk

Concertregistratie van de premiere op Novembermusic: Uitzending bekijken

Tour de France succesvol

IMG 5667

We hebben gespeeld op kastelen en middeleeuwse boerderijen, en temidden van 17e eeuws antiek; een tour waar je in alle opzichten beter van wordt.

Fotoboek Textures is uit:

Textures CD2-1024x683

En het is heel sjiek! Het fotoboek plus CD is te bestellen via de site van  Merijn Bisschops en verkrijgbaar bij onze concerten.


Nieuw bewijs van ons bestaan

2018-02-23-PHOTO-00001158
DSC02841

Glunderend bestuur en trio na ondertekening van de oprichtingsakte van Stichting Prisma Trio 


Daarna meteen door naar Helmond:

CD-opnames: Textures staat erop. Luxe uitgave met foto’s verschijnt in juli 2018
Textures in NovemberMusic

Textures in NovembeMusic

Recensie November Music: 

'Textures', zondag te horen tijdens de Kunstmuziekroute, was een van de hoogtepunten in het festival November Music. (Brabants Dagblad 12/11/2017)

Textures Tour van start

Textures 10 Grooves kopie

Na twee jaar voorbereiding is het zover. We beginnen op de 11e van de 11e met een exclusieve voorpremière in De IJsselsalon Zutphen. De dag erna treden we voor het eerst op in NovemberMusic. Bekijk het programma en de speellijst.

Een 10 in Luister!

In muziekmagazine Luister is onze CD VOYAGE gewaardeerd met een 10: 'Prisma trio overtuigt met een vol geluid en swingende ritmes (…) De eigen bewerking van Ravel's Ronsard à son âme is bijzonder geslaagd, met Kliphuis' Space Opera gaat het trio 'where no man has gone before' (…) Alle lof voor het ondernemende initiatief deze cd in eigen beheer uit te brengen.'

Meer informatie over de CD

Bekijk VPRO Vrije Geluiden over Voyage. De fragmenten zijn afzonderlijk te bekijken.

Hier de CD  per mail  bestellen bij Prisma voor € 17,- plus € 2,95 verzendkosten.

📧Contact       © Prisma String Trio 2021