REPERTOIRE

Programma’s voor 2018:

Mozart

Meesterwerken: 

Reflections on Mozart

Een reflecterend programma rondom Mozarts meesterlijke Divertimento in Es.

La-valse-chaloupee-Mistinguette-et-Max-Dearly-by-Kees-Van-Dongen

Programma met gast:

Belle époque

Belle époque is een programma vol poëzie, idealisme en dadendrang. We spelen Franse muziek uit de roerige eerste decennia van de vorige eeuw, samen met een wel zeer gedreven gast op pianola: Max Lakeman

les apaches

Avontuurlijk Programma:

Het enigma Florent Schmitt

Prisma Strijktrio in de clinch met het wonderbaarlijkste werk dat ooit op onze lessenaars stond, het onspeelbaar geachte strijktrio van Florent Schmitt (1870-1958)


Prisma met Fukuda en Snijders

Literair concert: 

Prisma Strijktrio met pianiste Riko Fukuda en auteur A.L. Snijders

Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal. A. L. Snijders leest voor in een spannende 'remix' met het ensemble, put daarbij uit zijn grote repertoire ZKV’s en schreef speciaal voor dit project vier nieuwe verhalen.


Kaart Zuidoost Azië

Feestconcert: 

VOYAGE à la Carte  

Dit flexibele programma is zo avontuurlijk als u zelf wilt. Vóór de pauze kiezen wij samen met u uit het klassieke strijktriorepertoire, met speciale aandacht voor werken van onze cd VOYAGE.  

Na de pauze Prisma’s à la Carte Muziekmenu, waarbij het publiek ter plekke mag kiezen wat het wil horen; altijd goed voor een vrolijke sfeer, hilariteit en ontroerende momenten.


Nieuwe muziek: 

Licht tussen de noten

Prisma begeeft zich buiten de gebaande paden en ontwikkelde in samenwerking met componiste Rozalie Hirs een meditatief programma. Hirs over de 14e-eeuwse franse stroming Ars Subtilior: "Het luisteren naar de voor die tijd uiterst experimentele muziek maakte iets nieuws in mij los. Ik werd me opnieuw bewust van de mogelijkheid van een muziek die zowel experimenteel is en zich buiten de gebaande paden begeeft, als ook melodieus, puur en verfijnd is.


bekijk ook de Prisma Strijktrio Repertoirelijst

Contact       © Prisma 2017