REPERTOIRE

Programma’s 2019:

Johann-Schrammel+Wien-bleibt-Wien-Walzer-Noten-für-Akkordeon-mit-Akkordbezeichnungen-ab-12-Bässe


Nieuw: 

Wien bleibt Wien

Muzikale reis langs vulkanische oerlandschappen.

Werken van Mozart, Strauss (Richard èn Johann) en de intense, hoogromantische en onterecht vergeten kwintetten van Franz Schmidt voor piano linkerhand, klarinet en strijktrio.

Met Folke Nauta, piano linkerhand en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet


J.-Francaix


Nieuw: 

Onverschrokken en nieuwsgierig

"Onder de talenten van uw kind zie ik het meest vruchtbare dat een kunstenaar kan bezitten: nieuwsgierigheid.(Maurice Ravel)

Merula, Sweelinck, Beethoven, Cras en Françaix

Fog


Audiovisueel programma met Merijn Bisschops

Textures

Muzikale reis langs vulkanische oerlandschappen.

Werken van Scelsi, Sciarrino, Buckley en Bisschops

les apaches


Avontuurlijk programma:

Het enigma Florent Schmitt

Prisma Strijktrio in de clinch met het wonderbaarlijkste werk dat ooit op onze lessenaars stond, het onspeelbaar geachte strijktrio van Florent Schmitt (1870-1958)

La-valse-chaloupee-Mistinguette-et-Max-Dearly-by-Kees-Van-Dongen


Programma's met gast:

Belle époque

Belle époque is een programma vol poëzie, idealisme en dadendrang. We spelen Franse muziek uit de roerige eerste decennia van de vorige eeuw, samen met een wel zeer gedreven gast op pianola: Max ‘Weltemax’ Lakeman


Aan de Donau

Samen met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer trekken we langs de oevers van de Donau oostwaarts, en ontdekken dat nergens ter wereld rijkere muziek geschreven is.Prisma met Fukuda en Snijders

Literair concert: 

Prisma Strijktrio met pianiste Riko Fukuda en auteur A.L. Snijders

Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal. A. L. Snijders leest voor in een spannende 'remix' met het ensemble, put daarbij uit zijn grote repertoire ZKV’s en schreef speciaal voor dit project vier nieuwe verhalen.


Kaart Zuidoost Azië

Feestconcert: 

VOYAGE à la Carte  

Dit flexibele programma is zo avontuurlijk als u zelf wilt. Vóór de pauze kiezen wij samen met u uit het klassieke strijktriorepertoire, met speciale aandacht voor werken van onze cd VOYAGE.  

Na de pauze Prisma’s à la Carte Muziekmenu, waarbij het publiek ter plekke mag kiezen wat het wil horen; altijd goed voor een vrolijke sfeer, hilariteit en ontroerende momenten.
>>>>   Ga naar de Prisma Strijktrio Repertoirelijst   <<<<

Contact       © Prisma 2018