Programma’s 2019-2020


🇬🇧For english click here

"Onder de talenten van uw kind zie ik het meest vruchtbare dat een kunstenaar kan bezitten: nieuwsgierigheid”, vertrouwde Maurice Ravel de ouders van Jean Françaix toe.

Een programma vol componisten op zoek naar iets nieuws; Merula, Sweelinck, Beethoven, Cras en Françaix.

Centraal in dit programma staat het strijktrio van Florent Schmitt. Een werk met zo'n unieke lyriek en zulke rijke harmonieën hoor je niet vaak. Het trio stroomt over van expressie en romantiek, en de componist gaat tot het uiterste van de mogelijkheden van de instrumentalisten

Met Folke Nauta, piano en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

We zijn bezig met een groot project rond de fascinerende figuur Paul Wittgenstein, de Weense pianist die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm verloor. Het eerste programma binnen dit project is Wien bleibt Wien, met werken van Mozart, Strauss (Richard èn Johann) en de intense, hoogromantische en onterecht vergeten kwintetten van Franz Schmidt voor piano linkerhand, klarinet en strijktrio.
Verhalen van de auteur gaan een samenspraak aan met pianokwartetten van Mozart en Mahler, pianomuziek van Frederico Mompou en het recente strijktrio van Albert van Veenendaal. A. L. Snijders leest voor in een spannende 'remix' met het ensemble, put daarbij uit zijn grote repertoire ZKV’s en schreef speciaal voor dit project vier nieuwe verhalen.

Overige programma’s & repertoirelijst

Contact       © Michiel Weidner 2020