Wittgenstein Project

🇬🇧Continue to read about The Wittgenstein Project in English at www.wittgensteinproject.com

130719-182

Folke Nauta, piano linkerhand

Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Prisma Strijktrio

Twee pianisten verloren beiden middenin hun carrière hun rechterarm en maakten de dappere keuze desondanks hun muzikantschap voort te zetten. De Weense pianist Paul Wittgenstein verloor in 1914 zijn rechterarm aan het front. Onze Folke Nauta verloor recentelijk het gebruik van zijn rechterhand door een neurologische aandoening. Hij kwam enige tijd geleden bij ons om de kamermuziek die voor Wittgenstein geschreven is uit te gaan voeren, waaronder werken die tot 2001 in zijn bibliotheek verborgen zijn geweest voor de wereld.

Er is de afgelopen tijd een bevlogen plan uit ontstaan, met 21 concerten, twee dubbelalbums, een vijfdelige podcastdocumentaire en vier nieuwe composities voor onze bezetting; Prisma Strijktrio, Folke Nauta, piano linkerhand, en Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet. We gaan van start in januari 2023.

De podcast maken we samen met Lex Bohlmeijer, die voor NPO Radio4 al vele podcasts maakte over uiteenlopende onderwerpen; een echte specialist en verhalenverteller. In interviewvorm komt het evenzo tragische als glorieuze verhaal van Paul Wittgenstein tot leven, omlijst door de prachtige muziek die voor hem geschreven is.

Het SENA Muziekproductiefonds en het NORMA Feniks Fonds ondersteunen ons hierbij. We hebben met onze vertrouwde partner Tom Peeters muziek opgenomen van Schmidt, Labor, Gál en Walker. Het maken van de podcast is in volle gang  We hebben vele helpers om ons heen verzameld en zijn nu in gespannen afwachting of aangeschreven fondsen ons het realiseren van de andere onderdelen van het Wittgenstein Project toevertrouwen.

We hebben een speciale (Engelstalige) Wittgenstein-site gepubliceerd: Wittgensteinproject.com

Zie voor een eerste impressie de trailer of check Facebook

📧Contact       © Prisma String Trio 2022